Kicsiny mása mögött az eredeti mozdony - Lego-kiállítás a Csabagyöngyében

2018. november 17. 09:44 | Kovács Andrea

Működő vonatok, mozgó részletek, történelmi korok, modern város, és számos meseszereplő. Többek között ezek elevenednek meg a Csabagyöngye Kulturális Központban berendezett Lego-kiállításon.

 

 

Falusi Zoltán gyűjtő, a kiállítás főszervezője elmondta: a bemutatott legókat társával együtt gyerekkoruk óta gyűjtik és több 10 ezer darabból állították össze a békéscsabai tárlat anyagát. Az alkotásokat különböző tematika alapján építették fel. Megelevenedik az ókori Róma, a középkor, a Csillagok háborúja, és egy nagy, mai modern város is. A gyerekek által kedvelt mesehősök és a különböző vonatok is fontos szerepet kaptak a kiállításon. Falusi Zoltán mint elmondta: kifejezetten erre az alkalomra készítette el a turisztikai főpályaudvaron látható mozdony kicsiny mását, melynek hátterében, az üvegen keresztül láthatják az eredeti mozdonyt is.

 

(Fotó: Ujházi György)

 

Szabó József békéscsabai kiállító egyedi darabokból állította össze Lego városát. Mint elmondta: 3 éves kora óta igazi gyűjtő, és a kiállításon bemutatott asztalt idén márciusban kezdte el összeállítani.

A gyerekek nemcsak nézhetik, de ki is próbálhatják a különleges legókat. A játszósarokban a nagyobbak a különleges Technic-készlet gépeivel ismerkedhetnek meg, a kisebbek pedig a duplo kockákkal játszhatnak.

A Lego kiállítás november 18-án délutánig még várja látogatóit.

 

További programok »

Kultúra

Hangfoglaló Program: Hetedszer pályázhatnak az előadók, zenekarok

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A pályájuk elején járó, színpadi tapasztalattal, saját dalokkal rendelkező, nem teljesen kezdő formációk szeptember 8-ig nyújthatják be anyagaikat az NKA honlapján keresztül.
2020. augusztus 8. 10:29
FEL