Kiállítás nyílt Gál Ferenc emlékére Békéscsabán

2019. április 11. 18:57 | Gyemendi Réka

A Gál Ferenc Főiskola névadójának életét bemutató kiállítás nyílt a főiskola gazdasági karán, Békéscsabán. A vándorkiállítást korábban Szarvason és Gyulán tekinthették meg az érdeklődők.

A kiállítás megnyitóján Szigeti Antal plébános idézte fel a teológus életének főbb mozzanatait és felhívta a figyelmet arra, mennyit lehet még ma is tanulni tőle.

– Úgy gondolom, illik megismerni annak az életét, akinek a nevét az intézmény viseli. Gál Ferenc olyan jelentős tudós és teológus volt, akire mindenképp érdemes és szükséges emlékeznünk. Nem csak teológiai tudása, hanem emberi magatartása és nagysága miatt is – fogalmazott a plébános.

 

Kép: Máthé Csongor

Simon Sándor egyetemi docens, az esemény moderátora elmondta: a kiállítás célja az, hogy közelebb hozza Gál Ferenc személyét a hallgatókhoz és oktatókhoz.

– A kiállításon a könyveiből lehet megtekinteni néhányat, illetve korabeli fotókat is. Abban az időben, amikor ő aktívan tevékenykedett, diktatúra volt. Sok érdekes történet szól arról, hogyan tudott az egyház fennmaradni akkor, amikor nem volt olyan szabad, mint ma – mondta el Simon Sándor.

 

Kép: Máthé Csongor

Simon Sándor hozzátette: elhidegült világunkban még fontosabb, hogy egy kis emberséget csempésszünk a gazdasági életbe, ezt célozza meg a kiállítás anyaga is.

 

További programok »

FEL