Ki kapja a Békéscsaba Sportjáért kitüntetést 2016-ban?

2016. szeptember 17. 17:24 | behir.hu

Szeptember 30-áig várják a javaslatokat arra a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődési és sport osztályán, hogy ki kapja idén a Békéscsaba Sportjáért kitüntetést.

A kitüntetés azon aktív, illetve nyugállományú magánszemélynek vagy közösségnek adományozható, akik/amelyek Békéscsaba városban a testneveléssel és sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekben tevékenykednek a testnevelés és a sport érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek.

Az elismerés adományozható továbbá: kiemelkedő hazai vagy nemzetközi sportteljesítmény vagy sportolói pályafutás elismeréseként, az ifjúság testedzésében és a diáksport szervezésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység értékeléseként, kiemelkedő edzői, sportvezetői tevékenység elismeréseként.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: Békéscsaba város önkormányzati képviselői; a kisebbségi önkormányzatok; a közgyűlés sportügyekkel foglalkozó bizottsága; a városban működő sportszervezetek, oktatási intézmények.

A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait (név, lakcím, születési adatok, illetve a kollektíva neve, elérhetősége, tagjai) és az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását.

A javaslatokat 2016. szeptember 30-áig kell megküldeni Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (Békéscsaba, Szent István tér 7.).

FEL