Kézilabdás osztállyal erősít az Előre NKSE

2016. február 4. 15:49 | Varga Diána

Kézilabdás osztály indult Békéscsabán, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnáziumban. Az inzémény a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sport Egyesületközösen állítja össze az órarendet, úgy hogy a sportoló fiatalok minden elfoglaltságuknak eleget tudjanak tenni, ne maradjanak le sem az edzésekről sem az órákról. Azt szeretnék, ha az együttműködés hosszú-távú lenne, és további osztályok is indulnának majd.

A tanulók az első olyan fél-osztály az intézmény történetében, akik speciális órarend szerint sportolnak, illetve tanulnak. Az együttműködést a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Egyesület kezdeményezte. Az elnök, Szabó Károly edzi őket, akitől megtudtuk: így szeretnék bővíteni utánpótlásbázisukat, és az osztály indításával a képzési időt is. Így ugyanis magas óraszámban kézilabdázhatnak a lányok.

A sportegyesület első körben a Békéscsaba környékén élő tanulókat célozta meg. Felkészültségi szintjeik különbözők, ezért az első feladat az volt, hogy egy szintre hozzák őket. A szeptemberben indított osztály egy együttműködési megállapodás révén jött létre.

Köveskúti Péter, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium intézményvezetője azt nyilatkozta: sportosztály eddig nem volt az iskolában, de szeretnék kibővíteni ezt a lehetőséget, illetve több sportágat is belevonnának az együttműködésbe..

A foglalkozásokon elsősorban technikai képzés folyik. Az elmúlt fél éves tapasztalatok pozitívak. Jövőre akár egy egész osztályt is indíthatnak az evangélikus iskolában, ahová egyébként a röplabdacsapat és a kosárlabdacsapat oszlopos tagjai is tanulnak.

További programok »

FEL