Kézilabda: Váratlan, de megérdemelt egri siker Békéscsabán

Az eddig pont nélkül álló egri Eszterházy SC 29-28-ra győzött Békéscsabán a női kézilabda NB I 10. fordulójában.

A Szögi Tímeát nélkülöző hazai gárda jól kezdett és a 4. percben már 4-1-re vezetett. A Heves megyeiek azonban nem asszisztálni érkeztek a csabai győzelemhez, gyorsan egyenlítettek, majd 7-5-ös hátrány után is pillanatok alatt egalizáltak. A 19. percben már a Békéscsabának kellett ikszre hoznia a csatát, ekkor Walfisch Mercédesz talált a kapuba és alakította 11-11-re az állást. Mint végül kiderült, sokáig itt volt utoljára döntetlen az összecsapás. A hazai gárda ezt követően sem találta a ritmust, a védekezés nem állt össze, a kapusok csak elvétve találkoztak a labdával. Az egriek két egykori csabai játékos remeklésével, Sári Barbara és a Borbély Márta góljaival megérdemelt vezetést tudhattak magukénak a szünetre (15-18).

A fordulás után sem sikerült felpörögnie a csabaiaknak, 22-17-es hátrányban Horváth Roland már a 38. percben időt kért. Ezt követően úgy tűnt, hogy összeszedi magát a Csaba, de három találat után jött egy-egy hiba, valamint egy vendég időkérés és újra öttel ment az Eger. Az utolsó tíz percre fordulva aztán mégis megindult a hazai szekér és az egri hibákat is kihasználva egyre zárkózott az Előre NKSE. Aztán Zöldi-Tóth Kata rontott, Petrovics Gerda nem, így megint kettő volt a különbség (26-28). A viharsarkiak még innen is kiegyenlítettek Walfisch Mercédesz és Kovács Anett találataival, így esély nyílt a fontos két bajnoki pont megszerzésére. Az utolsó két percben aztán minden benne volt, ami miatt mégis a vendégek vitték el a győzelmet. A hazai gárda elrontotta utolsó támadását, a vendégek pedig egy vitatható büntetőhöz jutottak három másodperccel a vége előtt. A hétméterest a végül 13 gólig jutó Sári Barbara értékesítette, így az Eszterházy SC története első élvonalbeli sikerét ünnepelhette, 29-28 a vége.

A csabaiak így maradtak a 13., utolsó előtti helyen, míg a rivális egy pontra közelített. Jókor jön a bajnoki szünet, közel másfél hónap múlva az MTK ellen már az új évben érkezik a folytatás.

A találkozó összefoglalóját megmutatjuk a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban, míg a teljes mérkőzést kedden 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

Megosztás:

Címke: , , ,