Kézilabda: Sima csabai vereség Siófokon

2019. november 3. 19:04 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 34-17-re kikapott a bajnoki dobogóra pályázó, számos világklasszissal felálló Balaton-parti együttes otthonában.

A csabaiak az első tíz percben tartották a lépést ellenfelükkel, Barján Bianka találatával mindössze csak egy volt a különbség (5-4) - írja a szövetség hivatalos eredménykövető oldala. A folytatásban a hazai kapuban, a világ- és Európa-bajnok Silje Solberg is belelendült, így a Siófok növelte az előnyt. A csabaiak fiatal kapusa, Horvát Dorina is védett egy hetest, de a házigazda a félidő utolsó tíz percében többek között egy 7-0-s sorozatot is produkált. A Balaton-partiak fölényes, 20-9-es vezetéssel vonulhattak a szünetre.

A második játékrész elején a kétszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes Andrea Kobetic, valamint Katarina Jezic jeleskedett a gólszerzésben és a 38. percben már tizennégy találat volt a differencia (24-10). A hajrá előtt a Kukely testvérek, Anna és Klára góljaival az Előre tartotta a különbséget (29-16). Az utolsó percek újra a Siófoké voltak és végül az utolsó percben alakult ki a legnagyobb távolság a csapatok között.

A Balaton-parti csapat 34-17-re győzött és feljött a 2. helyre a tabellán, bár a Debrecen és a Ferencváros vesztett pontok tekintetében jobban áll. A Békéscsaba továbbra is a 13. helyen áll, ráadásul ebben a fordulóban az újonc Szombathely bravúros győzelmet aratott a Dunaújvárossal szemben. A liláknak így még inkább fontos, hogy nyerjen következő hazai mérkőzésén, szombaton 18 órától a sereghajtó Szent István SE ellen.

 

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL