Kézilabda: Megszerezte idei első győzelmét a Békéscsaba

2019. október 19. 19:41 | Kovács Dávid

Horváth Roland csapata 28-24-re nyert a Szombathely ellen Répcelakon.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a Békéscsaba: a válogatott meghívót kapó Kopecz Barbara és Kovács Anett vezetésével a 12. percben már öt góllal ellépett ellenfelétől (2-7). Az újonc egy időkérést követően rendezte a sorokat és a 20. percben három találat volt a különbség (8-11). A félidő hajrája megint a liláké volt, többek között egy 4-0-s sorozatnak köszönhetően magabiztos előnyt szereztek a szünetre (11-18).

A csabaiak a második játékrész elején több hibát vétettek támadásban, Horváth Roland pedig időkéréssel próbált segíteni csapatán a 39. percben (14-20). A hazaiaknak csak apróbb fellángolásaik voltak, az újonc számos technikai hibát vétett, ráadásul Balog Judit, a csabai kapuban az egész mérkőzésen remekül védett. A Szombathely a félidő közepén egy 3-0-s rohammal még négy gólra felzárkózott, de ennél közelebb már nem lépett ellenfeléhez (19-23). Az utolsó percekben Kopecz Barbara és Aleksandra Vukajlovic biztosította be az Előre NKSE idei első bajnoki győzelmét.

A Békéscsaba 28-24-re diadalmaskodott és ugyan továbbra is a 13. helyen áll, de ez a győzelem önbizalmat adhat a folytatásra.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják.

 

További programok »

FEL