Kézilabda: Hatgólos csabai siker a megyei rangadón - galériával

2021. október 2. 19:36 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE a félidőben még egygólos hátrányban volt, de a második félidő elején fordított és hat góllal nyert az Orosházi NKC ellen a női kézilabda NB I/B 4. fordulójában, szombat este.

Békéscsabai Előre NKSE–OXXO Energy Orosházi NKC 29-23 (14-15)
Kézilabda NB I/B-s női mérkőzés, Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Csuka, Kocsis O.
Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 2, Török 2, Gyimesi 7, Giricz 4, Mayer 1, Kukely K. Csere: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Kukely A. 10 (2), Szögi, Iván 1, Bucsi 1, Karacs 1. Vezetőedző: Papp Bálint.
Orosháza: Gedó – Bíró 1, Maláti 3, Kenyeres 3, Mikula 2, Vörös 4 (1), Antal 4 (2). Csere: Bálint (kapus), Márczy 4, Moharos, Ács 1, Horváth B. 1. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

A csabaiak a Békés megyei rangadón a negyedik sikerüket célozták meg, ehhez, a két győzelemmel érkező Orosházát kellett legyőzni. A vendégek azonban jobban kezdtek és szinte végig vezettek az első félidőben, Papp Bálintnak a 11. percben, négygólos hátrányban kellett időt kérnie (3-7). Az Orosháza egy kilencperces gólcsend ellenére is tartotta a vezetést, miután a házigazda kapkodva és idegesen játszott. Sokáig csak Kukely Anna vitte a hátán a házigazdát, a játékrész utolsó tíz percére azonban Gyimesi Kitti is feljavult, az átlövő négy találattal járult hozzá a felzárkózáshoz. Herbert Gábor együttese azonban támadásban jól teljesített, így egygólos előnnyel mehetett a szünetre.

A fordulás után egy más Békéscsaba jött ki a pályára, határozottabb védekezéssel és higgadtabb támadójátékkal egy 5-0-s rohammal nyitotta a játékrészt! A szűkösebb játékoskerettel érkező vendégek ebben a szakaszban nem tudták felvenni a versenyt a hazaiakkal, csak a 40. percben jött az újabb orosházi gól (20-16). A Csaba a záró tíz perc előtt kettős emberhátrányba került, ezzel esélyt adott a megyei riválisnak a felzárkózáshoz. A vendégek azonban nem bírtak a hazai kapussal, Csizmadia Fannival vagy éppen a kapufát találták el, így a hajrá már nem hozott kiélezett küzdelmet. Bucsi Lili egy látványos, test melletti átlövésgóllal állította be a 29-23-as végeredményt.

A Békéscsaba a tíz gólt szerző Kukely Anna vezetésével négy forduló után is 100 százalékos és vezeti a Keleti csoport tabelláját. A bejnokságban szünet következik, a lilák legközelebb október 13-án a szintén másodosztályú Csepel gárdáját fogadják hazai pályán a Magyar Kupa 2. fordulójában.

A Békéscsaba-Orosháza bajnoki mérkőzést hétfőn 21 órától, felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

További programok »

FEL