Kézilabda: Fordulatos meccsen múlták felül a csabaiak a fehérváriakat

2023. február 25. 19:36 | Varga Diána

A középmezőnyhöz tartozó Alba Fehérvár KC otthonában folytatta bajnoki szereplését a Békéscsabai Előre NKSE együttese. A csabaiak kilenc napon belül harmadik mérkőzésükön léptek pályára szombaton.

A mérkőzés első góljára mindössze 27 másodpercig kellett várni, Varga Emőke talált a csabaiak kapujába. Marija Lanistanin nem hagyta szó nélkül a fehérvári gólt és hamar viszonozta azt egy találattal. Innentől kezdve a felek fej-fej mellett meneteltek. Bár a csabaiak nem hagyták meglógni ellenfelüket, a fehérváriak az első negyedórában szinte végig egy lépéssel a vendégek előtt jártak. Ohyama Mana, Boldizsár Bianka, Takó Viktória és Stosic Katarina egymás után bombázták Razum Marina hálóját, míg a lilák részéről Gyimesi Kitti és Marija Lanistanin, Hajtai Vanessza, Borbély Márta és Mayer Szabina igyekezett hozzátenni a maga részét a mérkőzéshez. Először úgy tűnt, hogy a csabaiak mestere, Papp Bálint hiába kért időt 10:8-as állásnál, a viharsarkiaknak nem sikerül az egyenlítés, sőt, a házigazdák fokozatosan növelni tudják előnyüket ellenfelükkel szemben, ám a 24. percben megtört a jég és Marija Lanistanin találatával a vendégek egalizáltak, sőt, a 28. percben Giricz Laura góljával átvették a vezetést. A felek 13:14-es állás mellett mentek pihenőre.

A második etapban a lilák igyekeztek megtartani előnyüket, Mayer Szabina, Gyimesi Kitti és Marija Lanistanin tovább ostromolta a fehérvári kaput. Hosszú perceken át úgy tűnt, hogy a házigazda mintha elvesztette volna a fonalat, de a 37. percben 16:19-nél fokozatot váltott és zárkózni kezdett a csabaiakhoz. Stosic Katrina a 42. percben egyre zárkóztatta csapatát, ám a csabaiak sem maradtak tétlenek, erre válaszul rögtön kétszer találtak a fehérvári kapuba. Ezúttal Józsa Krisztián kért időt, hogy felrázza lányait, ám ez szemmel láthatóan nem sikerült, hiszen a következő percekben volt, hogy a Békéscsaba ötre is növelni tudta fórját. A lilák magabiztossága továbbra is kitartott, Mayer Szabina piros lapja ellenére is. A vendégek végül 30:25-ös végeredménnyel zárták a mérkőzést.

A Békéscsabai Előre NKSE-re egy hosszabb lélegzetvételű szünet vár az NB I-ben, hiszen legközelebb március 11-én lép majd pályára, akkor a NEKA együttesét fogadja majd a békési megyeszékhelyen, a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL