Kézilabda: Egygólos csabai vereség a boglári szezonzárón

2022. május 20. 18:36 | Kovács Dávid

A bajnok Békéscsabai Előre NKSE a második helyen záró, szintén feljutó NEKA otthonában 22-21-re kikapott és vereséggel zárta a női kézilabda NB I/B idei küzdelmeit!

NEKA–Békéscsabai Előre NKSE 22–21 (9–10)
Kézilabda NB I/B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Balatonboglár, 250 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
Békéscsaba: Szabó D. – Iván E. 5, Török F., Bucsi 1, Mayer Sz., Kukely A. 3, Kukely K. Csere: Madera-Domokos, Csizmadia (kapus), Gyimesi, Bencsik, Szögi 3 (2), Borbély M. 5, Giricz 4, Andróczki. Vezetőedző: Papp Bálint. A NEKA legjobb dobója: Csíkos 8.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A Békéscsaba már bajnokként lépett pályára a záró fordulóban, ráadásul egy nappal korábban a tervezettnél, így a 2. helyet kiharcoló NEKA együttesének is rövidebb volt a felkészülés a szezonzáróra.

A csabaiak gyengén kezdték az összecsapást, hat és fél perc után már néggyel vezettek a bogláriak (5-1). Papp Bálint időkérése jót tett játékosainak, feljavult a bajnok és egy 9-2-es rohammal a szünetben már a lilák vezettek: az utolsó másodpercekben Iván Emese szerzett gólt (9-10).

A pihenőt követően a mérkőzésen nyolc gólt szerző Csíkos Luca vezérletével fordított a NEKA és ismét néggyel állt jobban ellenfelénél (18-14). A boglári fiatalok többet hibáztak támadásban, Borbély Márta találataival zárkózott a Csaba, majd az 54. percben Iván Emese révén az egyenlítés is sikerült (20-20). A hajrában a házigazda koncentrált jobban és végül 22-21-re nyert, így 26 ponttal fejezte be a bajnokságot.

A Békéscsaba ugyan egy góllal kikapott, de mindössze három vereséget szenvedett a bajnokságban és magabiztosan, 30 megszerzett ponttal nyerte az NB I/B-s küzdelmeket, ráadásul a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutott!

 

További programok »

FEL