Kézilabda: Csabai siker a IV. Várda Kupán

2021. augusztus 10. 11:07 | behir

A Békéscsabai Előre NKSE serdülő csapata három győzelemmel, 100 százalékos mérleggel nyerte meg a Kisvárdán rendezett felkészülési tornát.

A csabai klub a tavalyi évhez hasonlóan, idén is meghívást kapott a Várda Kupára. A torna célja ezúttal is az volt, hogy a csapatok felmérjék, hol tartanak a felkészülésben. Az idei esemény egy kicsit más volt az eddigiekhez képest, hiszen külön rendezték a serdülő és az ifjúsági tornát. A torna csütörtöki játéknapján a csabaiak nem tudtak mérkőzést játszani, de a szervezők rugalmasan oldották meg a sorsolást. A pénteki nap így elég sűrűre sikerült, a csabai serdülő csapatnak két mérkőzést kellett egymás után lejátszania, de a lányok erőnlétével szerencsére nincs gond, így teljes erőbedobással küzdüttek - szól a csabai klub beszámolója.

Az első találkozón a Debrecen volt az ellenfél! A hajdúságiak idén az U15-ös csapatukkal neveztek a tornára és komoly küzdelemre késztették a csabai lányokat. Ezen a mérkőzésen elsősorban a védekezésé volt a főszerep, a lányok nagyon fegyelmezett védőmunkát mutattak be, a támadások befejezésében voltak pontatlanok, de ez talán betudható annak, hogy március óta nem mérették meg magunkat tétmérkőzésen. A szoros, kiélezett mérkőzés végül 21-20-as csabai sikerrel zárult.

A második, Hajdúnánás elleni mérkőzésen a védekezés továbbra is igen fegyelmezett volt, amihez megérkezett egy magabiztos kapusteljesítmény is. Itt már érezhető volt a lányokon, hogy felszabadultak, sokkal könnyedebb, pontosabb támadásvezetések voltak, így végül az Előre NKSE 24-20-ra diadalmaskodott.

 

A győztes csapat (Fotó: Békéscsabai Előre NKSE)

A győztes csapat (Fotó: Békéscsabai Előre NKSE)

 

A torna zárómérkőzésén a Kisvárda NB I-es női csapatának csarnokában játszhatták a csapatok. Az együtteseken érződött az előző két nap fáradalma és a korai időpont, így a védekezés nem volt a legélesebb, de a kapuban remekül védő Tóth Rebeka egy biztos alapot adott a lányoknak. Az első 10-15 perc után a Csaba magára talált és szép lassan növelte az előnyét. Az Előre NKSE végül magabiztos hajrával, ötgólos előnnyel nyerte a záró mérkőzést, ezzel pedig tornagyőztesként zárhatta a várdai kirándulást.

– Nagyon fontos volt, hogy mindenki kapjon lehetőséget ezen a tornán. Egyelőre volt, aki kevesebb játékpercet kapott, de mindenki remekül teljesített, a felkészülés harmadik hetét fejeztük be ezzel a tornával, már most látni lehet a kialakuló pároskapcsolatokat és a pályán kívüli szoros kötődést a lányok között – értékelt a csapat edzője, Labos Tibor.

A torna győzelem mellett csapatunkból került ki a torna legjobb játékosa is, Udvari Tamara.

Eredmények:
Kisvárda-Békéscsaba 28-33
DVSC-Békéscsaba 20-21
Békéscsaba-Hajdúnánás 24-20

 

További programok »

FEL