Kézilabda: A hajrában harcolta ki idei harmadik győzelmét a Csaba - galériával

2021. szeptember 25. 21:10 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 25-23-ra nyert a Levendula Hotel Algyő ellen a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 3. fordulójában, szombaton.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE-LEVENDULA HOTEL ALGYŐ 25-23 (15-13)
NB I/B-s női mérkőzés, Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Bacs, Váltó.

BÉKÉSCSABA: Csizmadia – Andróczki, Török, Gyimesi 5, Giricz 1, Mayer 4, Kukely K. 1. Csere: Szabó D. (kapus), Kukely A. 9 (2), Iván 1, Bucsi 1, Szögi 2, Karacs 1, Bencsik, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint.

ALGYŐ: Dobó – Miklós 4 (2), Csáki 2, Rózsa, Németh 5, Simon, Szepesi 9 (2). Csere: Gadányi (kapus), Vass, Nikolayenko 1 (1), Zsilák, Aracsi, Farkas 2. Vezetőedző: Farkas József.

Kiállítások: 20, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 7/5.

A csabaiak harmadik győzelmükre készültek, az NB II-ből érkező, de jó játékerőt képviselő algyői gárdával szemben. Jól is kezdett a házigazda, Kukely Anna góljainak is köszönhetően négygólos előnyt alakított ki (7-3). A vendégektől ráadásul kivált a korábbi csabai ikon, Olha Nikolayenko, aki piros lapot kapott a játékvezetőtől, miután egy büntetőnél fejbe lőtte a csabaiak kapusát, Csizmadia Fannit! Ettől viszont mintha a hazai gárda vált volna kényelmesebbé, az algyőiek pedig még felszabadultabban kézilabdázhattak, Szepesi Ivett gólja után már csak egy volt a különbség (10-9). A hajrában Bucsi Lili is megszerezte az első találatát, azonban Németh Imola zárta le az első félidőt, így szoros maradt a találkozó (15-13).

A fordulás után a Csongrád-Csanád megyeiek rajtoltak jobban, előbb egyenlítettek, majd a korábban Győrben is játszó Szepesi révén először vezettek (17-18). A hazaiak elbizonytalanodtak, ráadásul több kétperces kiállítást is összeszedtek, a meccs végén tíz büntetés állt a csabaiak neve mellett! Bár a játékvezetők egy-egy ítélete meglepetést okozott, talán egyenlő számban ide-oda is vétettek… Fordulatos játék alakult ki, a hazaiaknál Kukely és Szögi is hetest rontott, miközben a kapuba visszaálló Dobó Mónika is remekelt. Döntetlenről indult az utolsó kilenc perc, a kritikus állásról pedig Miklós Kitti révén a vendégek mozdultak el négy és fél minutumnyi gólcsend után (22-23). Mint később kiderült, ez volt az algyőiek utolsó találata a meccsen: a csabai védekezés feljavult, nem hagyták tiszta lövőhelyzethez az újoncot. Mayer Szabina ismét a Csabát juttatta előnyhöz, Papp Bálint időkérése után az utolsó fél percben okosan játszott, Kukely Anna pedig az utolsó másodpercben beállította a 25-23-as végeredményt.

A Békéscsaba nagyot küzdve, a kilenc góllal záró junior Európa-bajnok Kukely vezetésével megőrizte 100 százalékos mérlegét a bajnokságban és pontelőnnyel vezet az Orosházán vereséget szenvedő Eszterházy SC előtt. Az újonc Algyő helytállt, sőt, a szintén kilenc találatig jutó Szepesi Ivett vezetésével a pontszerzésre is volt esélye. Papp Bálint együttese egy hét múlva a megyei rangadón az Orosházi NKC-t fogadja a városi sportcsarnokban.

A métkőzés összefoglalóját hétfőn, a 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják, a találkozót ezt követően, 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

Galéria

További programok »

FEL