Kézilabda: A Kispest sem jelentett akadályt a csabai együttesnek

2021. szeptember 19. 19:36 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE az első félidőben egy 7-0-s sorozattal ellépett ellenfelétől és végül 33-26-ra nyert a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 2. fordulójában.

A bajnokságot fölényes győzelemmel kezdő Békéscsabára a 2. fordulóban nehezebb feladat várt, hiszen a tavalyi harmadik helyezett, Kispest volt az ellenfél. A házigazda azonban csak az első percekben tartotta a lépést a vendégekkel: a korábbi csabai Barján Bianka révén a 4. percben még két gólra zárkózott (2-4). A következő tizenkét percben azonban csak a lilák találtak a kapuba, Andróczki Flóra tett pontot egy 7-0-s sorozat végére (2-11). A kispestiek ugyan éledeztek a játékrész hajrájában, azonban Kukely Anna a szünet előtt visszaállította a nyolcgólos különbséget (11-19).

A fordulás után is a csabaiak junior Európa-bajnoka folytatta a gólgyártást és alakította ki először a tízgólos differenciát (13-23). A kispestieken az időkérés sem segített, Papp Bálint együttese magabiztosan őrizte a vezetést. Ugyan a hajrában közelebb jött a hazai csapat, de a csabai siker nem forgott veszélyben. A Békéscsaba 33-26-ra nyert, a legeredményesebb Kukely Anna lett tizenegy góllal, a két kapus, Csizmadia Fanni és Szabó Dóra pedig összesen tizenhat védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az NB I/B Keleti csoportjában az Előre NKSE az egri Eszterházy SC áll két győzelemmel két forduló után. A csabaiak szeptember 25-én az Algyő gárdáját fogadják a városi sportcsarnokban.

 

További programok »

FEL