Kétezren látogattak el a hosszú hétvégén a Körösvölgyi Állatparkba

2018. április 7. 08:12 | behir

Összesen kétezer látogató kereste fel a négynapos hosszú hétvégén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontját. Húsvét vasárnap és hétfőn gazdag programcsomaggal várták a vendégeket, akik nemcsak eltűnt tojásokat kereshettek, hanem kisbárányokat is simogathattak.

Vasárnap meglehetősen zord idő várta az érkezőket, ennek ellenére több mint háromszázan jöttek el az állatparkba, hogy részt vegyenek a korábban meghirdetett„Báránymelengető Húsvét” elnevezésű programunkon. Hétfőn már szerencsére szép napsütésben fogadhatták a vendégeket, akik igen szép számban érkeztek.

A látogatók megkóstolhatták és meg is vásárolhatták az Igazgatóság Nemzeti Parki Termék védjegyes termelőinek finom sajtjait, mézeit és lekvárjait. A látogatóközpontban folyamatosan természetfilmeket vetítettek. Népszerűnek bizonyult a családi rejtvényfejtő, melyben a résztvevőknek azt kellett kideríteniük, hogy vajon ki lopta el a madarak tojásait. Az izgalmak mellett tanulásra is jó volt ez a feladat, közben ugyanis a „körözéshez” kiadott képekről a résztvevők megtudhatták, milyen tojásai vannak a szajkóknak, hollóknak, tőkés récéknek és erdei fülesbaglyoknak. Aki a kapott információk alapján megfejtette a talányt, az rájöhetett, hogy a tolvaj bizony a mosómedve volt, ő „dézsmálta” meg a madárfészkeket.

A gyermekek nagy izgalommal keresték a gyógynövényes kertben elrejtett tojásokat, jutalmul pedig apró ajándékkal is kedveskedtek nekik. Az állatsimogatóban kisbárány, kiskecske, nyuszik, libák és kacsák várták, hogy az apró kezek megcirógassák őket.

A fő programelem a látványetetéssel egybekötött állatismertetés volt, amely mindkét napon szinte folyamatosan zajlott. A látogatóknak így lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni a jávorszarvast, az európai bölényt, a gímszarvasokat, a muflonokat, az aranysakált és a vaddisznókat. Természetesen a tojásfestés sem maradt el: hagyományos népi írókázással mindenki készíthetett magának szép, piros tojásokat.

 

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

 

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL