Két zsák ponty a kisbuszban – Büntetőeljárás indult két férfi ellen

A rendőrség büntetőeljárást indított két geszti férfi ellen, mert Geszt külterületén, egy halastóból halakat, a tó partjáról pedig búzát vittek el. Egyiküknél felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan vezetett.

Halakat és búzát lopott június 9-én két férfi Geszten. A kisbuszt, amiben ültek, a bűncselekményről érkezett bejelentés után néhány perccel két zsadányi körzeti megbízott és a Biharugra Határrendészeti Kirendeltség egyik rendőre állította le Geszt külterületén. A két zsák pontyot, valamint a közel 40 kilogramm búzát a rendőrök a járműben megtalálták és lefoglalták. Az autóban összesen heten utaztak, a lopást a gyanú szerint közülük ketten, egy 18 és egy 42 éves férfi követte el. Mindketten elismerték, hogy húzóhálóval halakat akartak fogni, ezért mentek a tóhoz. A kifogott pontyokat zsákokba tették, majd a parton talált búzát is bepakolták a kisbuszba. Útban hazafelé felvették ismerőseiket, akik egy csatornában fürödtek és horgásztak.

A 42 éves férfi ellen a lopás, illetve az orvhalászat mellett ittas járművezetés gyanúja miatt is büntetőeljárás indult, mert az ellenőrzéskor ő vezette a kisbuszt és a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála. Emellett a járművet korábban kivonták a forgalomból, így a rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek ellene. A jármű utasai tiltott helyen fürödtek és engedély nélkül horgásztak, így a Sarkadi Rendőrkapitányság ellenük is szabálysértési eljárást indított. A rendőrség a több mint 60 kilogramm halat és a búzát visszaadta a tulajdonosnak.

 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , , ,