Két vereség hazai pályán

2016. szeptember 3. 06:38 | behir.hu

Két meccs után pont nélkül áll a Békéscsabai Előre NKSE  a III. Global Safe Kupa nemzetközi kézilabda tornán. A csabaiak a HC Zalau ellen egy góllal maradtak alul, majd a Mosonmagyaróvárral szemben 27-24-re kapott ki Skaliczki László csapata. Ráadásul az irányító Dajka Bettina súlyos térdsérülést szenvedett.

A lila-fehérek jól kezdték az első mérkőzést, feszes védekezés, jó kapusteljesítmény jellemezte a hazaiak játékát, akik szép támadásokat vezetve uralták az első félidőt, és végül háromgólos előnnyel tértek pihenőre. A második játékrész is a lilák számára indult jobban, 16:11-es csabai vezetést is mutatott az eredményjelző. A hajrában magára talált a vendégcsapat, egyenlítésük után mindkét együttesnek volt támadása a győztes gólért, ezt végül az utolsó percben egy büntetőből a zilahiaknak sikerült elérniük, akik nagy küzdelemben szerezték meg a két pontot.

HC Zalau - Békéscsabai Előre NKSE 22:21 (10:13)
Békéscsaba, 300 néző, vezette: Herczeg, Südi
Békéscsaba: Triffa - Gávai 2, Glusica 5, Dajka, Vasileuskaya 6, Zöldi-Tóth 2, Diószegi.
Cserék: Kölcze, Bottó 1, Vukajlovic, Kovács A. 4, Dukic, Kovacevic 1. Vezetőedző: Skaliczki László

A Békéscsabai Előre NKSE csapata szombat délelőtt folytatta szereplését a III. Global Safe Kupán, a lila-fehér lányok a Mosonmagyaróvár ellen lépték pályára a Városi Sportcsarnokban.

A csabaiak jól kezdték a mérkőzést, minimális előnyüket állandósítani tudták, azonban Dajka Bettina 13. percben bekövetkezett súlyosnak tűnő térdsérülése sokkolta a csapatot, az irányítót mentővel szállították kórházba. A szünetben három góllal vezetett az Előre NKSE, a második játékrészben azonban megkezdte a felzárkózást a Mosonmagyaróvár. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy a 40. percben Glusica megkapta a harmadik kétperces kiállítását, így a védelem egyik pillérét nélkülözniük kellett a liláknak a találkozó utolsó harmadában. A hajrába vendégvezetéssel fordultak a csapatok, a liláknak volt esélyük egyenlíteni, de bosszantó hibák miatt ez meghiúsult, végül 3 góllal nyerte az MKCSE a feszült hangulatú összecsapást.

Békéscsabai Előre NKSE - Mosonmagyaróvári MKCSE 24:27 (15:12)
Békéscsaba, 200 néző, vezette: Sándor, Szikszay
Békéscsaba: Triffa - Gávai 4, Glusica, Dajka 1, Vasileuskaya 5, Zöldi-Tóth 2, Kovács A. 2.
Cserék: Terenyi, Bottó 1, Vukajlovic 1, Diószegi, Dukic 4, Kovacevic 3, Mihálffy 1, Balogh Sz., Vezetőedző: Skaliczki László

A csabaiak szombaton 18 órától az Érdi VSE ellen zárják a III. Global Safe Kupát.

 

 

FEL