Két keréken ittasan

2020. november 8. 10:03 | behir

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. Egyikük segédmotor-kerékpárral, a másik férfi elektromos kerékpárral közlekedett. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Békés megyében a rendőrség az elmúlt napokban két ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre - írja a police.hu. Az egyik büntetőeljárás egy mezőtúri férfi ellen indult. Ő szeptember 18-án 1 óra 15 perc körül segédmotor-kerékpárt vezetett Gyomaendrőd külterületén, amikor a rendőrök igazoltatták.

A másik ügy gyanúsítottja egy füzesgyarmati férfi, aki október 22-én 21 óra 30 perc körül elektromos kerékpárral közlekedett és a rendőrjárőrök Füzesgyarmaton, az Arany János utcában állították le. A helyszínen végzett alkoholszondás ellenőrzés mindkét férfinél pozitív eredménnyel végződött, és további légalkohol mérések is igazolták náluk az ittas járművezetés gyanúját. Ezért a mezőtúri és a füzesgyarmati férfi ellen is büntetőeljárás indult. A rendőrség mindkét nyomozás vizsgálati szakaszában elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait megküldte az illetékes ügyészségekre.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert ezzel növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit!

 

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL