Két Európa- és két világbajnoki aranyérem

Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör két versenyen vett részt.

Két Európa- és két világbajnoki aranyérmet szerzett az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör (OKKSZK ) egy hétvégén két versenyen. A Shihan Zsiga Zsolt V.DAN vezette egyesület mind a felnőtt, mind az utánpótlás korosztályban jól versenyeztek.

Először a 6. Nyílt IKO Sosai Kyokushin Karate Európa Bajnokságon szereztek érmeket, elsőségeket Romániában, ahol hét versenyzővel képviselték Magyarországot.  Az orosháziak hat versenyzőjüket indították katában (formagyakorlat), ahol Magon Hajnalka, a férfiaknál pedig Zsiga Bence szerzett első helyezést. A gyermek korcsoportokban Fábián Lara 0,1 ponttal maradt le az első helyezettől, így a 2. helyet tudhatta magáénak magabiztos versenyzéssel. A fiúknál Alzubin Alhassun ért el második helyezést ebben a korcsoportban. Harmadik helyezést gyermek korcsoportban Elek Boglárka ért el, aki meglepetést okozva ért fel a dobogóra.

A felnőtteknél Olasz Attila végzett a 3. helyen, küzdelemben pedig Berki Beáta kerülhetett szintén a dobogó harmadik fokára. Az egyesület tagjai kiváló versenyzéssel ismét kimagasló eredményeket hoztak Orosházának. Felkészítő edzőjük, Shihan Zsiga Zsolt volt.

Ezzel egy időben rendezték a Nyílt Utánpótlás és U25 Kyokushin Karate Világbajnokságot Szentesen, ahol 22 ország 578 versenyzője a szentesi Papp László Sportcsarnokban kezdte meg a versenyt a világbajnoki címekért. Az OKKSZK versenyzői mind formagyakorlatban (kata,) mind küzdelemben eredményesen szerepeltek. A nagy mezőnyben a magyar csapatok mellett nagyon erős csapatok érkeztek Azerbajdzsánból, Kazahsztánból, Ukrajnából, Svédországból és Bulgáriából. Az OKKSZK is  erős csapattal érkezett a világbajnokságra, ahol Sebő Dávid gyermek korcsoportban katában ért el első helyezést kimagasló teljesítménnyel. Küzdelemben Lipták Galló Máté a serdülő korcsoportban szerezte meg az első helyezést, miután román, ukrán és magyar ellenfeleit győzte le. Gottfried Sándor a felnőtt katában a döntőbe jutva hajszállal maradt alul, így második helyezést ért el. Liszkai Szilárd az ifiknél erős küzdelemben a harmadik helyig jutott három küzdelem után. A legkisebbeknél Boros Ádám a harmadik helyen végzett. Ezen a magas színvonalú, erős versenyen ismét kimagasló eredményeket elérve egyértelművé tették, hogy Dél-Békés legeredményesebb egyesülete az OKKSZK. Szakmai munkájukat Shihan Zsiga Zsolt 5.danos mester irányította. Az „arany hétvégén” így 2 Európa- és 2 Világbajnoki aranyérmet szerzett az egyesület.

Megosztás:

Címke: ,