Két előadással utazott a Jókai színház Zentára

Teátrum Neked! címmel színházi fesztivált rendeztek február 20-ától 24-éig a Vajdaságban; a Békéscsabai Jókai Színház két előadással utazott Zentára.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenesen látogatható rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig kínál programokat. Szabó László, a társaság titkára elmondta: a harmadik alkalommal megvalósuló fesztivál célja, hogy Zentán is bemutatkozzanak a magyarországi színházak. A Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Fővárosi Nagycirkusz produkcióját láthatta a közönség Zentán. A fesztivál programja helyi előadásokkal is bővült.

A Jókai színház művészei a Zentai Magyar Kamaraszínházban február 23-án délelőtt Szarka Gyula-Zalán Tibor Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című mesejátékát, ester pedig Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című színdarabját adták elő.

A fesztivál öt napján délelőtt a gyerekeket várták interaktív előadásokkal, az esti programban felnőtteknek szóló produkciók szerepeltek, a válogatás szempontja a sokszínűség volt. Beszélgetés volt többek között Cserhalmi György színművésszel, Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész pedig előadást tartott.

A fesztivál a Nemzeti Színház Fodrásznő című produkciójával zárul február 24-én.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

Megosztás:

Címke: , , , ,