Két diszkóban tartottak razziát

Három szervezett közösen ellenőrizte a szórakozókat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei május 28-án 23 óra és május 29-én hajnal 2 óra között a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, valamint a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársaival két békéscsabai szórakozóhelyen tartottak ellenőrzést.
 
Az egyik vendéglátóhelyen idősebb testvérével egy 14 évesnél fiatalabb gyermek is szórakozott. Egy 17 éves lánynál pedig, aki a barátnőjével volt, kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. A növényi törmelékből sodort cigarettákat a rendőrség lefoglalta és a kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt elrendelt nyomozás során szakértővel vizsgáltatja meg. A két tizenéves lányt a rendőrök előállították és kihallgatták, egyiküknél a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett.
 
A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendszeresen tart ellenőrzéseket az illetékességi területén működő szórakozóhelyeken. A rendőrség célja a kábítószer terjesztés és fogyasztás, valamint a 18. életévüket be nem töltött fiatalok esetében az alkoholfogyasztás visszaszorítása. Emellett fontos szempont a szórakozóhelyek környékének biztonsága, a közrend erősítése. A rendőrség a társhatóságok és intézmények bevonásával tervezi meg, illetve végzi ezeket az ellenőrzéseket.

Forrás: Police.hu
 

Megosztás:

Címke: ,