Két békési konyhakert is a legszebbek között

2019. november 29. 07:06 | behir

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban két békési versenyzőt is a legszebbek közé terjesztettek fel. A Hajdúnánáson megrendezett ünnepélyes díjátadásra a Gál Ferenc Főiskola, Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium intézmény kategóriában, Dán Jánosné magánszemélyként lett jelölve.

A Békés városában megszervezett „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program helyi fordulójára jelentkezők közül a zsűritagok a Békési Szakképző Iskola és Dán Jánosné kertjét értékelték - a szigorú pontrendszer alapján - a legszebbnek.

A programot települési szinten májusban hirdette meg Békés Város Önkormányzata, ezt követően a három tagú zsűri júliusban és augusztusban két szemlét tartott. A helyi versen díjazására az idei Madzagfalvi Napok keretében került sor. November 26-án a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ adott otthont a díjazottak ünnepségének.

Elismerő oklevelet kapott Békés Város Önkormányzata, a két felterjesztett résztvevő valamint a békési zsűritagok - Hegyesi Gáborné őstermelő és Kovács Julianna gazdaboltos - és a program koordinátora, Zsombok Ágnes. Az okleveleket dr. Viski József vidékfejlesztésért felelős államtitkár helyettes, Kovács Szilvia a verseny programigazgatója, Karcag város alpolgármestere és Szóláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere adta át.

További programok »

FEL