Kendert találtak Medgyesegyházán

2016. szeptember 27. 12:12 | Fekete Kata

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki egy medgyesegyházi lakatlan ház udvarán a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert termesztett. A növényből készített szárított törmelékből többeknek adott és maga is fogyasztott.

 

Medgyesegyházán, egy lakatlan ház udvarán hétfőn 11 kender növényt találtak a rendőrök, amelyek az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószert tartalmaznak. A növényeket egy medgyesegyházi férfi ültette és gondozta. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi tanyáján és lakóhelyén is. Mindkét helyen szárított növényi részeket, növényi törmeléket, kendermagokat találtak. Az egyik helyen alufóliába csomagolt fehér port is lefoglaltak. A 31 éves medgyesegyházi M. J. a gyorsteszt eredménye szerint fogyasztott kábítószert. Az anyagokból a nyomozás eddigi adatai alapján többeknek adott. A rendőrök eddig 6 fogyasztót hallgattak ki, akik a gyanú szerint M. J.-től kapták a kábítószert tartalmazó anyagokat.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság M. J. ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A férfi jelenleg bűnügyi őrizetben van. Ismerőseit, akiknek adott a szárított növényi törmelékből és a fehér porból, kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

FEL