Kellemes idő várható a hétvégén

2022. október 6. 09:23 | behir.hu

A hétvégén sokfelé előfordulhat napsütés. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, néhol északnyugaton előfordulhatnak élénk északi-északnyugati széllökések.

Pénteken sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, fátyolfelhők szűrik a napsütést, csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a keleti-délkeleti szél. Hajnalra, reggelre elsősorban a Dunántúlon és északon képződhetnek pára- és ködfoltok. Reggel 5-11, délután 21-26 fokra van kilátás.

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Csapadék estig nem várható. A mérsékelt déli-délkeleti szélben 20 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Szombat éjjel egy hidegfront érkezhet feltámadó széllel, elszórtan kevés esővel, záporral.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, csak helyneként alakulhat ki futó zápor az időnként megnövekvő felhőzetből. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 16-21 fokot mérhetünk. 

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A délies szél a Dunántúl északi felén élénk, erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 21 fok között alakulhat – olvasható az időkép hivatalos oldalán. 

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL