Kékben ragyogott a belvárosi iskola aulája

Az autizmus világnapja alkalmából mintegy nyolcvan önkéntes gitáros adott közös műsort csütörtökön este. A „Ragyogjon kékben” elnevezésű közös műsort idén a békéscsabai belvárosi iskolában rendezték meg.

2007-ben jelölte ki az ENSZ április másodikát az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét az autizmusban élőkre. Békéscsabán 2011 óta a helyi AUT-PONT Autista Gyermekekért Alapítvány rendez figyelemfelhívó műsort.

– Az AUT-PONT Alapítvány arra törekszik, hogy a társadalom minél több szereplőjének megmutassa az autizmussal élő társaink élethelyzetét, és azt, hogy miként lehet segíteni nekik. Ez is egy ilyen szemléletformáló rendezvény, már nyolcadik alkalommal rendezzük meg Békéscsabán m- emelte ki Szántó Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke

Az átlagos emberek nem értik annyira, milyen az, ha valaki autizmusban él, azonban azt tudniuk kell, hogy ez nem egy betegség, hanem egy állapot – árulta el az egyik autizmussal élő fiatal édesanyja.

– Egyre többet lehet hallani, hogy egyre több iskolában elfogadják az autizmust. Nem úgy tekintenek ránk, mint egy UFO-ra, hanem egyre inkább benne van a köztudatban, hogy az autizmus nem egy betegség, hanem egy állapot azzal lehet együtt élni és így kerek a világ – fogalmazott Braunné Hoffmann Éva.

Ezt az állapotot legjobban az mutatja be, amikor egy sötét helyszínen kék fénnyel világítanak, hiszen valahogyan így érzik magukat az autizmusban élők is. A kék fények feloltása után közel 80 önkéntes gitáros játszott el 19 közismert dalt a jelenlévőknek.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,