Kékben ragyognak majd a belváros ikonikus épületei április másodikán

2024. március 30. 14:20 | behir.hu

Az autizmus világnapjához kapcsolódóan ismét közös gitározás lesz Békéscsabán, de a belváros ikonikus épületei is kékbe borulnak.

A „Ragyogjon kékben" egy figyelemfelkeltő nemzetközi kampány. Április 2-án a világ számos pontján kék színnel világítanak meg jól ismert, emblematikus épületeket. Békéscsabán első alkalommal 2017-ben a Jókai színház épülete pompázott kékben, a teátrum előtti téren pedig akusztikus gitárkoncertet tartottak, mintegy 400 érdeklődő előtt. 2024-ben tizenharmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, mely részeként ezúttal a Csabagyöngye Kulturális Központ ragyog majd kékben.

Az autizmus világnapja alkalmából a környező települések zenészei találkoznak egy nagy, közös gitározásra Békéscsabán. Az előadáson a 80 gitáros közös éneklésre biztatja majd a közönséget, melybe a kivetített dalszövegek segítségével a nézők is könnyen bekapcsolódhatnak.

A koncertet követően a Csabagyöngye Kulturális Központ épülete kékbe borul, és ugyanilyen színben pompázik majd a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal és a Békéscsabai Jókai Színház is. 

 

A

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL