Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

2023. március 20. 11:08 | behir.hu

Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a tanulók megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek. Újabb tanulmányi terület azonban csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg.

– Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették, korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni és tanulmányi terület sem törölhető. A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az OH honlapján olvasható.

Forrás: MTI/Oktatási Hivatal

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL