Kásler: 12 milliárd forintból épül új Nemzeti Biztonsági Laboratórium

2021. március 5. 10:06 | behir

A laboratórium biztosítja majd a legkorszerűbb körülményeket és infrastrukturális feltételeket a veszélyes kórokozók kutatásához.

 

– A csúcstechnológiával felszerelt laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza vírus vagy éppen a krími-kongói vérzéses láz vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában – osztotta meg közösségi oldán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A miniszter kiemelte, hogy a koronavírus-járvány okán felértékelődött a járványügyi biztonság szerepe a világban, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló laboratóriuma biztosítja majd a legkorszerűbb körülményeket és infrastrukturális feltételeket a veszélyes kórokozók diagnosztikája, illetve kutatása terén.

– A most épülő új komplexum amellett, hogy Magyarország járványügyi biztonságának megőrzését és fejlesztését szolgálja, garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is – fogalmazott Kásler Miklós.

Forrás: Facebook/Kásler Miklós

További programok »

Itthon

Hőség - A jövő héten 40 fok közeli meleg is lehet

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. A hétvégére mérséklődik néhány fokkal a meleg. Ezzel együtt egész héten sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
2021. június 20. 17:06
FEL