Kárpátalján járt a Csabai Színistúdió

Szeptember 14. és 16. között a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet meghívására határon túl vendégszerepelt a Csabai Színistúdió. A 26 tagú csapat szeptember 14-én Beregszászra, 15-én Eszenybe látogatott el, majd Ungváron is fellépett – számolt be Vandlik-Varga Nelli, a Csabagyöngye Kulturális Központ kommunikációs vezetője.

A társulat mindkét helyszínen eddigi legsikeresebb, „újrahasznosított” darabját adta elő. A musical comedy-t Békéscsabán szakmai zsűri is elismerte, illetve kivétel nélkül álló- és vastaps zárta. Utóbbiak Kárpátalján sem maradtak el, ami nem is csoda, hiszen a csapat hosszú hetek, hónapok óta dolgozott az előadás felújításán.

A turné harmadik napján a konvoj Ungvár felé vette az irányt, ahol a hUNGary Fest 2017 szabadtéri színpadjára állhatott fel a társulat. A fesztiválon egy egyórás, magyar pop-rock és musical dalokból álló repertoárt adtak elő. A rendezvényt Magyarország Ungvári Főkonzulátusa szervezte. A siker már nemcsak tapsban, hanem könnyekben is mérhető volt, ám a legnagyobb elismerésnek mégis az tudható be, hogy a Csabai Színistúdió máris felkérést kapott egy következő szereplésre.

Megosztás:

Címke: , , ,