Karnyújtással segítettek

A Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület az ünnepek előtt véradást szervezett, ahová ezalkalommal 32-en jöttek el.

Komoly balesetet szenvedett az egyik munkatársa – igaz, a történet évekkel ezelőtt történt – de a húszszoros véradó azt mondja, máig emlékszik az eseményre, ezért amikor tud, segít.

– Az egyik kollégám balesetet szenvedett, még az 1980-as években.  Akkor a TSZ-ben mindenki segített, aki csak lehetett, a kollégánkat pedig sikerült megmenteni – mesélte az egyik véradó, miért tartja fontosnak azt, hogy ilyen formában nyújtson segítséget.

Minden véradónak járt az ajándék – ha pedig karácsony, akkor szaloncukor. Emellett helyi festőművészek képeit is kisorsolták a segíteni szándékozók között. A Frankó Produkció Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület szervezésében eddig összesen 930 liter vér gyűlt össze.

– Több mint 6000 embernek az életét már megmentettük ezzel a mennyiséggel. Hálásak vagyunk a véradóknak, és köszönet illeti mindazokat a támogatókat, akik a véradásaink mellé álltak – ecsetelte Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

A szervezők célja a karitatív szerepvállalás- emeli ki Frankó Attila aki jómaga is már 49-szeres véradó. Az általuk szervezett hagyományos karácsonyi ételosztás szombaton délután egy órakor kezdődik a produkciós iroda előtt a Munkácsy utcában.

Megosztás:

Címke: , ,