Karcagon talált egy bankkártyát, Debrecenben akart vele fizetni egy bucsai férfi

2020. március 6. 15:04 | behir.hu

Debrecenben egy bucsai férfi villamosjegyet akart kifizetni egy olyan bankkártyával, amit Karcagon talált. A rendőrség csalással gyanúsítja.

Talált bankkártyával akart kifizetni két villamosjegyet egy bucsai férfi február 25-én, Debrecenben. Karcagig busszal, majd onnan vonattal utazott a Hajdú-bihari megyeszékhelyre – számolt be róla a rendőrség hivatalos honlapja. Karcagon elmondása szerint talált egy bankkártyát. Eltette, és miután pénzét italra költötte, a talált kártyával próbált meg kifizetni két villamosjegyet. Nem sikerült neki, mert a kártyát a tulajdonosa már letiltatta. A jegypénztár alkalmazottja értesítette a rendőrséget, majd a Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei a férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás során kiderült, hogy a bankkártya nem is azon a napon került a férfihez, hanem már február 24-én is nála volt, és többször vásárolt, fizetett is vele.

Az 57 éves bucsai férfi azt mondta, hogy pontosan nincs tisztában azzal, mit kell tennie, ha talál valamit. De nem is érdeklődött ezután, elismerte, hogy a bankkártyát használni akarta. A bankkártyák hátulján rajta van, hogy aki ilyen kártyát talál, annak el kell juttatnia azt a bankhoz. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a férfi ellen csalás bűntett miatt büntetőeljárást indított.

További programok »

FEL