Karate szemináriumot tartottak Bátaszéken

2021. január 17. 18:15 | behir

A karate sportolók a járványtól függetlenül készülnek az új versenyidényre. A WKF karate legnagyobb ez évi megmérettetése a Tokiói Olimpia lesz, amelynek programjában szerepel majd a karatésok versenye. Van esély arra, hogy magyar versenyzők is indulhatnak, így a versenyekre felkészítő szemináriumokat szerveznek.

A múlt hétvégén zajlott le a vidéki klubokat összetartó edzés Bátaszéken, melyen ezúttal 6 egyesület 53 versenyzője vett részt. (Dombóvár, Szarvas, Bodor SE, Tisza Volán, BVSC és a házigazda Bátaszék). Az edzésen több korosztályos és felnőtt válogatott versenyző is jelen volt, emelve ezzel az esemény színvonalát.

Az edzést a szarvasi karatésok vezetőedzője, a Békés Megyei Harcművész Szövetség „Érdemes Mester” cím tulajdonosa, Ruzsinszki György tartotta a résztvevőknek. Ruzsinszki György Mester válogatott versenyzőként több világversenyen is helyt állt, majd évekig irányította a felnőtt válogatott munkáját. Így egy igazán szakavatott oktató vezette le az igényes hétvégét.

A délelőtti programban a szituációk gyakorlása volt a fő téma, majd délután 5 csoportra szedve kontrollmeccseket vívtak a versenyzők, ahol a fő szempont az volt, hogy mindenkinek minél több futott kilométere legyen a nap végére. A versenyzők munkáját Karpjuk György EKF nemzetközi bíró segítette.

 

Galéria

FEL