Karácsonyi meseíró- és rajzverseny

2018. november 20. 18:55 | behir

A Zenebarát – Felebarátok Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal versenyt hirdet az Ökumenikus Advent programsorozat részeként Békéscsaba általános iskolás és óvodás gyermekei számára. A versenyre a megadott témában íródó mesékkel és rajzokkal lehet pályázni.

 

A meseíró verseny témája: „Legkedvesebb templomi élményem…”

A mese terjedelme minimum egy, maximum öt A/4-es oldal lehet.

A meséknél fel kell tüntetni az író nevét, iskoláját és osztályát is.

A jelentkezőket alsó és felső tagozatos kategóriákban külön értékelik.

A mese elküldhető az  info@zenebaratfelebaratok.hu címre, vagy leadható Menkóné Kiss Márta hitoktatónál, akinek telefonszáma: +36-20/828-0699

 

A rajzverseny témája: „Kedvenc templomom”

Óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermekek egyéni munkáit várják.

Formátum egy A/4 oldal, a technika szabadon választott. Paravánra helyezhető formában kérik a munkákat, egy gyermek egy pályaművel nevezhet.

A rajzok hátuljára kérik feltüntetni, az alkotó gyermekek nevét, valamint óvodai csoportját vagy iskolai osztályát.

 

Leadási határidő: 2018. december 7.

 

Eredményhirdetés: a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban, december 23-án, vasárnap 19 órakor, az Ökumenikus Advent keretében.

A meséket és rajzokat kiállítják a templomban. Az első három helyezett értékes díjakat kap, amelyeket csak személyesen lehet átvenni a díjátadás napján.

 

Kultúra

Online eseményekkel és kiállításmegnyitókkal ünnepelték a magyar kultúra napját

Online eseményekkel, kiállításmegnyitókkal és előadásokkal ünnepelték a magyar kultúra napját pénteken megyeszerte. Két intézményt is elismertek ezen a napon: a kultúráért felelős államtitkár minősített könyvtár címben részesítette a gyulai Mogyoróssy János Könyvtárat, míg a Békés Megyei Könyvtár könyvtári minőségi díjat kapott.
2021. január 22. 17:45
FEL