Karácsonyi készülődés a Meseházban

2015. november 22. 11:32 | Zsíros András

A közelgő adventi időszakra, az ünnepre hangolódásra kínál változatos programokat Békéscsabán a Meseház. Az itt található múzeum állandó kiállításai mellett kézműves ötletekkel és két új szakkörrel is várják az óvodás és iskolás gyerekeket. A felnőttek számára pedig pásztorfurulya kört indítottak.

Óvodás és iskolás csoportok különféle karácsonyi dísztárgyak, figurák, ujjbábok és faliképek készítését próbálhatják ki a kézműves foglalkozások során.

Az agyagozó szakkör azokat a gyerekeket szólítja meg, akiket érdekel a szobrászkodás, korongozás, pecsételők készítése, edények készítése felrakásos technikával, díszítése földfestékkel. Az elkészített, kiégetett munkákat a készítője hazaviheti.

A gyöngyfűző kör azokat a gyermekeket hívja, akik szeretnék megismerni a gyöngyök csodálatos világát, elsajátítani a gyöngyfűzés minden csínját-bínját. Ékszerek, gyöngyállatok, gyöngyszövés, gyöngyhímzés, gyöngyhorgolás várja őket. Az elkészített tárgyakat szintén haza lehet vinni.

A felnőtteknek Pribojszki Ferenc vezetésével pásztorfurulya kör indul a Nemzetiségi Klubházban. A kiscsoportos oktatás tradicionális módszerekkel (hallás után), hatlukú C-s népi furulyán történik, aktuálisan karácsonyi dalokkal kezdve. Előzetes zenei tudás nem szükséges, és furulyát is biztosítanak a résztvevőknek.

Thury Gábor retro-mozija pedig a filmeket szeretőket várja ugyanitt. Többek között látható lesz Jean-Luc Godard 1962-es Éli az életét című filmje, amelyet november 25-én, szerdán, 18 órakor vetítenek.

További információ a mesehaz.hu oldalon található.

 

FEL