Karácsonyi fények és új játékok a Lencsési óvodában

2017. december 25. 12:03 | Kovács Dávid

Karácsonyi műsorokkal zárták az évet a békéscsabai oktatási intézményekben is! A Lencsési óvodában rövid ünnepi produkciókkal készültek a gyerekek, akik meglepetésként ajándékokat is találtak a karácsonyfa alatt.

Az ünnep lázában égtek a gyerekek a Lencsési óvodában, ahol az is kiderült, hogy ki mit kért idén karácsonyra. A legkisebbek gondolatai azonban nemcsak a meglepetések körül jártak. Nagyon készültek az ünnepségre, ugyanis a feldíszített karácsonyfa mellett tartották meg ünnepségüket.

A „Zöldoviban” a hagyományoknak megfelelően a Lencsési általános iskola diákjai idézték fel a karácsonyi történetet. A nagyok után jöttek a kicsik, minden csoport egy-egy verssel készült erre az alkalomra. Az intézményben kiemelten fontosnak tartják, hogy az adventi hetekben felkészüljenek a legszebb családi ünnepre.

- Mindenféleképpen karácsonyi hangulatot teremtünk azzal, hogy dalokkal, versekkel készülünk a ünnepre, illetve a vizuális foglalkozásokon a karácsonyfadíszek és az ajándéktárgyak kerültek a középpontba - fogalmazott Futaki Krisztián óvodapedagógus.

Erre az alkalomra Erdeiné Gergely Emőke intézményvezető mellett dr. Ferenczi Attila tanácsnok is ellátogatott, aki egy kis ajándékkal is meglepte a gyerekeket.

- Talán ez az adventi időszak, illetve a karácsony az, amikor egy kicsit lassítunk, jobban egymásra tudunk figyelni. A csillogó gyermekszemeknél nincs fontosabb, úgyhogy a szeretet jegyében jövünk el és ajándékozzuk meg a gyerekeket – hangsúlyozta a tanácsnok.

Miután felgyulladtak a csillagszórók fényei is, a legkisebbek gyorsan ki is bontották az ajándékokat és kipróbálták az új játékokat.

 

További programok »

FEL