Karácsonyi angyalok

2015. november 28. 13:18 | behir.hu

Bonnyai Sándor - aki szociális munkásként dolgozik Békéscsabán - lelkes adományozókkal egy csapatban már megmutatta, hogy társadalmi összefogással milyen csodálatos és nagyszerű dolgokat tud megvalósítani! Legutóbb szeptemberben több mint százezer forint értékű tanszerekkel töltötték meg megannyi gyermek és fiatal iskolatáskáját! A cél most az, hogy karácsonykor minél több kárpátaljai rászoruló gyermeket lepjenek meg karácsonyi ajándékkal. 

A háború sújtotta Ukrajnában, a magyar lakta vidéken a mindennapi megélhetés is egyre nagyobb gondot okoz. Ma már egy átlag nyugdíj értéke nem éri el a kilencezer forintot, a minimálbér pedig alig több mint tízezer forintot, miközben az élelmiszerárak napról napra emelkednek. Hamarosan itt a karácsony, a Szeretet ünnepe sok családnak nincs lehetősége arra, hogy jelen helyzet miatt méltó körülményeket teremtsenek az esztendő egyik legszebb időszakára.

- Szépen lassan, ahogy a hópelyhek az égből, úgy szállingóznak a kárpátaljai gyermekek részére az ajándékdobozok. Egyre több helyi bölcsőde, óvoda, iskola, kollégium, valamint munka-, és egyházi közösség csatlakozott a „cipősdoboz” gyűjtéshez! Arra bátorítok mindenkit, hogy töltsön meg egy cipősdobozt megannyi ajándékkal, amellyel egy-egy gyermeket meglephet, amellyel a szeretet ünnepének valódi üzenetét elviheti hozzá – így szólítja meg Bonnyai Sándor a leendő „karácsonyi angyalokat”.

Az ajándék elkészítéséhez ezúttal is pár apró szabálynak kell megfelelni. Szükség van egy jó állapotban lévő, üres cipős dobozra, majd dönteni kell, hogy hány év körüli lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékot az adományozó, majd nem marad más, mint megtölteni a dobozt.

A kezdeményezéshez csatlakozók a következő megkepetésekkel készülhetnek, amelyeknek leendő tulajdonosaik is örülnek majd: játékok (plüssállatok, kisautók, babák, labdák), iskolai eszközök (tollak, ceruzák, zsírkréta, kifestők, színezők). higiéniai eszközök (fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, tusfürdő), valamint egyéb meglepetések, apróságok vagy finomságok (cukorkák, nyalókák, rágó, óra, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik).

- Hiszem, hogy minden egyes ajándékcsomag sokkal többet hordoz magában; hogy a háború viszontagságaiban, a kilátástalanságban, félelemben élő gyermekek és családjaik életébe egy olyan apró mécsest gyújthatunk meg, amely reményt ad, amely megerősíti bennük az összetartozás érzését, és utat tud mutatni a sötét éjszakában – fogalmaz az akciót indító fiatalember.

A jótékonysági akciót indító fiatalember az összegyűlt csomagokat személyesen szeretné átadni a Tiszaágteleken élő gyermekeknek, melyeket a határon a Református Szeretetszolgálat, mint segélyszervezet, ingyen juttatja majd át. A csomagokat december 10-ig az alábbi gyűjtőhelyeken lehet leadni: Mandala szépségszalon (Luther u. 7.), Vár-Játék játékbolt (Univerzál Áruház), Gyorsnyomda (Csaba Center fszt.), Új Nemzedék Ifjúsági Kontaktpont Iroda (Szt. István tér 8.). Azok, akik nem tudják ide eljuttatni az ajándékokat, azok Bonnyai Sándornál, a következő telefonszámon érdeklődhetnek: +36 20/378-54-39. 

Kovács Dávid

További programok »

FEL