Kálmán Tibor: Megújul Békés kulturális intézményrendszere

2021. augusztus 12. 13:05 | behir.hu

A békési önkormányzat testületi ülését követően sajtótájékoztató zajlott, ahol Kálmán Tibor, a település polgármestere foglalta össze azokat az ügyeket, amelyek kapcsán döntések születtek.

A városvezető ismertette, hogy a település közösségeit megtartó kulturális intézményhálózat és a sportélet hatékony működéséhez kapcsolódóan is döntés született.

– Megalakítjuk az öttagú Sport Tanácsot, melynek keretei között a kulturális központ igazgatója, Békés város alpolgármestere, a helyi futball és atlétikai klub vezetője, valamint a több szakosztályt magába foglaló Békési Torna Egylet elnöke segíti majd a munkánkat, tesz javaslatot a békési sportélettel összefüggő programunk megvalósítására – írta a polgármester.

A város kulturális intézményrendszerének megújulását célozta az a döntés is, mely szerint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a Püski Sándor Könyvtár, a Jantyik Mátyás Múzeum és a sportcsarnok körébe beemelik a Civil Házat is.

– Ez utóbbi elismerése annak a tevékenységnek, mely a különféle egyesületek munkáján keresztül évek óta megalapozza Békés mai arculatát. A civilekkel együtt az említett négy intézmény is része lesz annak a 100%-ban önkormányzati tulajdonú kft-nek, mely munkájukat összehangolva lehetővé teszi a kiváló szakembergárdában rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázását és az álláshelyek stabilizálását – fogalmazott Kálmán Tibor. Mint írta, a cél az, hogy a turizmust és a városüzemeltetést sikeresen felügyelő önkormányzati kft-k után a kulturális élet is egy rugalmas, versenyképes és hatékony cégben gyarapodjon tovább.

– Kiemelten fontosnak tartjuk a külterületek fejlesztését is. Ennek érdekében minden pályázati lehetőséget megragadunk, ami az ott élők életminőségét, az érintett területek versenyképességét javítja. Az ülésen ebben a szellemben döntöttünk a bélmegyeri és a rosszerdei út fejlesztését célzó 272 millió forintos programról, valamint a külterületi zártkertek közmű korszerűsítését segítő pályázatról is. Ez utóbbi esetèben a csatornahálózat karbantartását biztosító fejlesztés mellett a területek áramellátásának korszerűsítése is megvalósulhat – zárta összefoglalóját a polgármester.

További programok »

FEL