Kajla a gyulai várban és az Almásy-kastélyban is

2020. július 16. 15:47 | behir

Idén is a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program pecsételő pontja a gyulai vár és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére július 1-én indult és augusztus végéig tartó akcióban az alsó tagozatos diákok Magyarország természeti és kulturális értékeit fedezhetik fel Kajla-útlevelükkel, amelybe országszerte több mint 500 helyszínen lehet pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. 

Békés megyében 14 helyen pecsételhetnek a gyermekek Kajla-útlevelükbe; a legtöbb ilyen helyszínt (négyet) Gyula adja. A helyi Tourinform Iroda, valamint a gyulavári kastély mellett – az elmúlt évhez hasonlóan – a vár és az Almásy-kastély is várja a pecséteket gyűjtő diákokat. A várban a bejáratnál, míg a kastélyban az ajándékboltban találni a Kajlát ábrázoló pecsétet.

A Kajla-útlevélhez a turisztikai attrakciók kedvezményeket is biztosíthatnak, így tett az Almásy-kastély is. A Kastély Kávézóban a gyermekek családjuk fogyasztásának végösszegéből 15 százalék kedvezményt szerezhetnek pecsétgyűjtő kiskönyvük bemutatásával.

További programok »

Kultúra

„Miért félsz a naptól, baby? A naptól nem kell félni!”

Énekelte többször is a csabai Ifi Casino Blues Kocsmájában az S-Modell zenekar csodálatos, balkezes, raszta hajú gitárosa, Pribil György. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt muzsikus sajnos nem domboríthat augusztus 22-én, a főtérre tervezett megabulin. Pedig be nagyon komálta a várost.
2020. augusztus 14. 18:13
FEL