Jövedelmező az EB szereplés

A továbbjutással elismerés, és anyagi haszon is jár az MLSZ számára.

Tegnap a német válogatott győzött az északírek ellen, ezzel hazánk biztosan továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A továbbjutással nem csak elismerés, hanem anyagi haszon is jár az MLSZ számára – írja a Hirado.hu.

Nyolcmillió eurót (azaz 2,5 milliárd forintot) kapott az MLSZ azzal, hogy a csapat kivívta az Eb-szereplést.  Ezzel együtt a stáb és a játékosok is milliókat kerestek. A csoportkör meccsein minden további győzelem egymillió, a döntetlen pedig félmillió eurót jelent a szövetségnek, illetve a csapatnak. Azaz már az eddigi két mérkőzés során is közel 500 millió forintot “fociztak össze” Dzsudzsákék.

A legjobb tizenhat közé jutásért pedig másfélmillió eurót utal az UEFA az MLSZ-nek. Tehát ha szerdán esetleg nem sikerülne legyőzni a portugál válogatottat, akkor is 11 millió eurót hozott az Eb-szereplés a magyar szövetségnek. Egy szerda esti döntetlen ismét félmillióval, a magyar győzelem pedig egymillió euróval növelné az eddig is szép bevételt. Egy esetleges negyeddöntős szereplés ismét 2,5 millió euróval emelné a szövetség bevételét, amit egyébként a keddi UEFA bírság 85 ezer euróval “rövidített meg”.

Megosztás:

Címke: , ,