Jótékonysági céllal állt színpadra a Cella Hecc

Orvosi műszerre gyűjt gyulai fogvatartottakból álló társulat.

Jótékonysági előadást tartottak a gyulai fogvatartottak Békésen. A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet színjátszó köre a Gyulai Gyermekosztályért Alapítvány támogatásáért állt színpadra. A cél egy olyan speciális készülék beszerzése, amely a gyerekek fájdalommentes vizsgálatát segíti elő.

Egy nemes ügyért állt színpadra a Cella Hecc Társulat, melynek tagjai a gyulai Intézet fogvatartottjaiból áll. A cél egy speciális mérőműszer beszerzése, amellyel a gyerekek tej- és gyümölcscukor felszívódási problémáit tudják kiszűrni, fájdalommentesen.

Ennek az együttműködési keretnek az első állomása volt egy jótékonysági futballmérkőzés, ahol 30 240 Ft gyűlt össze. Ezekkel a rendezvénysorozatokkal megpróbáljuk összegyűjteni közösen a műszer árát. Természetesen, ha nem gyűlik ki, az alapítvány kipótolja az összeget és így megvásárolja az eszközt az osztály számára – mondta el Pákozdiné Vajda Erika, a Gyulai Gyermekosztályért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Nem csak a gyerekeken segíthetnek azok, akik jegyet váltanak egy-egy előadásra. A színjátszó körben zajló munka egyik fontos célja, hogy a későbbiekben elősegítse a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését. A börtönszínház közel két éve működik az intézményben.

Maga a kultúra is a személyiségükre nagyon fontos hatással van. Illetve az a tény, hogy kijöhetnek a börtönből, megmutathatják azokat az értékeiket, amiket olykor még önmagukról sem tudnak, illetve egy ilyen jótékonyság mellé odaállhatnak, ezek összességében abszolút segítik az ő jövőjüket – hangsúlyozta Hafenscher Csaba Zoltán, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A Kukás Guru című bohózatot legközelebb november 12-én a vésztői Sinka István Művelődési Központban adja elő a társulat, melynek bevételével szintén hozzájárulnak az orvosi készülék megvásárlásához.

Megosztás:

Címke: , ,