Jól szerepeltek a Budapest-bajnokságon a csabai atléták

2020. augusztus 4. 13:56 | behir

Népes mezőny gyűlt össze a hétvégi, kétnapos atlétikai Budapest-bajnokságon. A járvány és a jelentős nemzetközi versenyek elmaradása bizony felértékelte ezt hazai viadalt is.

A sportág színe-java rajthoz állt a fővárosi Ikarus-pályán, ahol kifejezetten jó eredmények születtek. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club részéről a legkellemesebb meglepetést Nadj Levente László szolgáltatta azzal, hogy nemcsak a saját korosztályában, az ifjúságiak között, hanem az abszolút értékelést tekintve is a legjobbnak bizonyult a 400 méteres síkfutásban. A hatalmas egyéni csúcsot (47,60) futó Adorján László és Erdős Péter által felkészített fiatalnak klubtársa, Steigerwald Ernő volt az egyik riválisa, aki abszolútban 48,62 másodperccel a 3. lett.

Gerelyhajításban kisebb sérülése ellenére is hozta megbízható formáját Bogdán Annabella, aki 51,69 méterrel ezüstérmet hozó dobást mutatott be.

Jól szerepeltek a Kopp Békéscsabai AC fiatalabb atlétái is, közülük is kiemelkedett a serdülőknél a súlylökésben és diszkoszvetésben is győzedelmeskedő Baukó Petra, valamint a diszkoszban bronzérmes Priskin István.

– Levente tavaly 50 másodperc fölött futott ebben a számban. Örülünk, hogy Ernővel együtt, két ilyen kiváló sprinterrel rendelkezünk. Bella sérülése ellenére is helytállt. Reméljük, hogy Baukó Petra a későbbiekben is tartja majd ezt a szintet – összegzett Tóth Sándor a békéscsabai klub vezetőedzője.

A következő hazai atlétikai verseny a hétvégi országos bajnokság lesz.

A Kopp Békéscsabai AC eredményei a Budapest-bajnokságon:

 

Helyezés

Név

Korosztály

Versenyszám

Eredmény

1.

Steigerwald Ernő

felnőtt

400 m

48.62 PB

1.

Nadj Levente László

ifjúsági

400 m

47.60 PB

1.

Baukó Petra

serdülő

súlylökés 3 kg

12.81 m

1.

Baukó Petra

serdülő

diszkoszvetés

33.21 m

2.

Bogdán Annabella

felnőtt

gerelyhajítás

51.69 m

3.

Priskin István

serdülő

diszkoszvetés 1 kg

49.94 m

4.

Hrabovszki Balázs

ifjúsági

110 m gát

14.36  PB

5.

Csizmazia Áron

ifjúsági

súlylökés 5 kg

14.41 m

6.

Priskin István

serdülő

súlylökés 4 kg

12.57 m

 

További programok »

FEL