Jobbik- nem világosak a számok a beszámolókban

2016. május 27. 14:50 | Horváth Szabolcs

A Jobbik Magyarországért Mozgalom is összehívta szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját. Kocziha Tünde szerint az autóbusz közlekedésért felelős DAKK Zrt. beszámolója nem állta meg a helyét és a cég megint veszteséggel zárt. Az Alföldvíz Zrt. esetében pedig komoly pénzügyi problémák mutatkoznak, habár most pozitív mérleg látszik.

38 millió forint a veszteség jelenleg a DAKK Zrt. -nél és ennek kompenzálása a városra hárul - fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselője. Hozzátette: nem érti azt, hogyan alakulnak ki ezek a számok, mivel 175 millió forinttal támogatja a város a közlekedési cégcsoportot, akik csak karbantartásra több, mint 230 millió forintot költöttek.

- Ez egy nagyon érdekes adat és én például kíváncsi lennék arra, hogy ez hány buszra vonatkozik. Ez az összes Békéscsabán közlekedő busz karbantartási költsége? Mert én ezt például soknak találom. Úgyhogy sajnálatos, hogy nem volt itt senki a vezetők közül- mondta

Kocziha Tünde a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője.

A Jobbik képviselője azt sem érti, hogy egy állami cég veszteségeit miért a békéscsabai önkormányzat fedezi. Az Alföldvíz Zrt. mérlege most jól alakult, ám tavaly komoly volt a veszteség, a rezsicsökkentés és a közműadó miatt

- Gyakorlatilag ott tart az Alföldvíz Zr., hogy már 1.7 milliárd forintos hitele van és igazából a legmegdöbbentőbb az a mondat volt a cég vezető úr szájából, hogy a csőd elkerülésére törekednek egyelőre a következő években- tette hozzá Kocziha Tünde önkormányzati képviselő. 

A képviselő arról is szólt, hogy a város a nyári szociális étkeztetésre plusz 3 millió forintos forrást biztosít, amit üdvözöl a Jobbik képviselője.

További programok »

FEL