Jelentősen csökken az üzemanyagok ára

2021. december 4. 09:35 | behir.hu

Egyes helyeken olcsóbb lehet a benzin és a gázolaj, mint a 480 forintos hatósági ár. A Brent olaj hordónkénti ára közel 10%-ot zuhant a múlt hét végén, így a hazai nagykereskedelmi árak is csökkentek a hét közepén.

Szerdán a benzin ára bruttó 7 forinttal csökkent, míg a gázolaj ára bruttó 3 forinttal. Az ársapka miatt a benzikutak döntő többségén maradnak a 480 forintos árak, viszont a prémium termékek árai csökkenhetnek a fenti mértékben, illetve van és lesz olyan kút, ahol alacsonyabb üzemanyagárak tapasztalhatunk.

További jelentős árcsökkenést tapasztalhatunk az üzemanyagok nagykereskedelmi árában, ez mindkét üzemanyag fajta esetén bruttó 11 forintot jelent – írja a Holtankoljak.hu. A változás péntektől, vagyis mától érvényes. Így várhatóan egyre több kútnál alacsonyabb árakat tapasztalhatunk a bevezetett hatósági árakhoz képest. Kicsit a prémium termékek tankolói is fellélegezhetnek, hiszen a 95-ös benzin és a dízel árai mellett ezek tarifái is csökkennek.

Mint ismert a kormány november 16-tól, hétfőtől kezdődően három hónapra 480 forinton rögzítette a normál benzin és a gázolaj árának felső határát, ugyanakkor ez nem zárta ki az árzuhanás lehetőségét, amit most globális tényezők miatt tapasztalni lehet.

További programok »

FEL