Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést

2023. augusztus 31. 06:31 | behir.hu

A javaslatokat szeptember 30-áig várják a polgármesteri hivatalban.

Évente két kitüntetés adományozható. A kitüntetés a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadóművészi közösségeknek, valamint mindazon személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik és amelyek Békéscsaba város kultúrájáért hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek.

A kitüntetés adományozható továbbá: a városban hosszabb időn át kiemelkedő művészeti és közművelődési tevékenységet végző személyeknek és közösségeknek.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: Békéscsaba város vezetői, önkormányzati képviselői; a nemzetiségi önkormányzatok; a közgyűlés kulturális ügyekkel foglalkozó bizottságának külsős tagjai; a városban működő kulturális, közművelődési és művészeti intézmények vezetői, a városban működő kulturális, közművelődési és művészeti intézmények fenntartói, a városban működő kulturális, közművelődési és művészeti intézmények munkahelyi kollektívái, a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező – bíróság nyilvántartásba vett – civil szervezetek

A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait (név, lakcím, anyja neve, születési adatok, illetve a közösség pontos neve, elérhetősége, tagjai) és az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását. (Természetes személyre vonatkozó kitüntetési javaslat esetén a javaslathoz mellékelni kell a kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot. A nyilatkozat a letölthető a www.bekescsaba.hu oldalon.)

A javaslatokat 2023. szeptember 30-áig kell megküldeni Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályára (Békéscsaba, Szent István tér 7.).

Bővebb információ a csak@bekescsaba.hu e-mail címen vagy az 66/886-753-as telefonszámon kérhető.

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL