Játékkal a gyermekek biztonságáért

Általános iskolásoknak szervezett táborba és iskolai rendezvényekre látogattak el a rendőrség bűn-és baleset-megelőzési munkatársai.

Bűnmegelőzési és közlekedési ismeretekkel várták a tanulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2018. június 18-án, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola táborában. A gyermekek játékos formában ismerhették meg többek között a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatait, és az internethasználat veszélyeit. Emellett hasznos tanácsokat kaphattak arról is, hogy mit tehetnek saját és társaik biztonságáért és az értékeik védelme érdekében.

 

Rendőrök a táborokban. Fotó: police.hu

 

Ezután a rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója bemutatta a rendőrség egyik szolgálati autóját, és válaszolt a diákoknak a rendőrség munkájával kapcsolatos kérdéseikre.

Az elmúlt hetekben a rendőrkapitányság szakemberei több hasonló programon is részt vettek. Tanórákra, iskolai majálisra és gyermeknapra is ellátogattak, ahol felhívták a figyelmet a megelőzés fontosságára. Ezeken a rendezvényeken a gyermekek mellett a szülőknek és a pedagógusoknak is igyekeztek hasznos információkat adni, többek között a kábítószer-fogyasztás felismeréséről és a segítő szervek elérhetőségeiről.

 

Forrás: police.hu

Megosztás: