Januárban indul az EaSI National Contact Point Budapest projekt

2022. november 24. 17:25 | Hidvégi Dávid

Az Európai Unió konszenzusos célként tűzte ki, hogy a területén még több és még jobb munkalehetőségeket teremtsen – fogalmazott a Miniszterelnökség területfejlesztési miniszterhelyettese csütörtökön Szarvason, az EaSI National Contact Point Budapest európai uniós támogatású projekt nyitókonferenciáján!

Latorcai Csaba ismertette: kezdeményezés az Európai Unió foglalkoztatást, szociálpolitikát és munkavállalói mobilitást segítő programja, amely bepillantást nyújt a társadalmi innováció és az azt támogató pályázati lehetőségek világába. Hangsúlyozta: Magyarország a foglalkoztatottság tekintetében az elmúlt másfél évtized alatt kiválóan teljesített, amit jól mutat, hogy idén szeptemberben a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt.

– A nyilvántartott álláskeresők száma 4,8 százalékkal, 238 ezer főre csökkent a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint. Eközben a foglalkoztatottak száma 49 ezer fővel nőtt, így már 4 millió 719 ezer embernek van munkája – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztési miniszterhelyettese.

Latorcai Csaba kiemelte: a program lényege, hogy egy civil szervezet egy tanácsadó irodát, egy inkubáló programot indít, amelyn részeként segíti a magyar vállalkozásokat, civil és egyéb szervezeteket. Fő cél a munkalehetőségek és a foglalkoztatás növelése nemcsak a gazdasági, hanem akár a nonprofit szektorban is. Reméli sokan fordulnak majd ehhez az úgynevezett nemzeti kapcsolattartó ponthoz, és minél több uniós támogatást nyernek el a következő két évben, amíg működik a program.

Hangsúlyozta: a projekt azt is szolgálja, hogy lépésről-lépésre közelkerüljenek azon célkitűzéshez, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb országa legyen.

További programok »

FEL