Nincs kolbászfesztivál töltöttkáposzta-főző verseny nélkül. Igaz ez az idei, október 19–22. közötti rendezvényre is a CsabaParkban. A szabadtéri színpad előtti téren főnek majd bográcsokban október 22-én, vasárnap reggel 9-től a disznótorok elmaradhatatlan ételei, amiket számos más alkalommal is készítünk.
– Azt gondolná az ember gyermekkori élményei, emlékei alapján, hogy egyféle töltött káposzta létezik. – Aztán a kolbászfesztiváli versenyen láthatja, hogy ahány bogrács, annyi szokás. Nekem ez az egyik kedvenc programom a négynapos rendezvényen, belengi az egész területet a varázslatos illat, remek a hangulat a csapatok és a látogatók között is – mesélte Hégely Sándor fesztiváligazgató. – A kötelező hozzávalók mellett különböző alapanyagokkal dúsítják az ételt a csapatok, így ízében is más-más finomságokat kóstolhatnak meg a fesztivál látogatói.
A nagyközönség számára ugyanis 6 adag töltött káposztát kóstolójegy ellenében kötelező felkínálni. A versengés folyamán az érkező vendégek jegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a csapatoknál készült étkeket kóstolhatják. Jelentkezőket még fogadnak, a nevezés feltételei a rendezvény honlapján (csabaikolbaszfesztival.hu) találhatók meg, miként a díjazás is.
Az egyes csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából (2 fej és 3 kg aprókáposzta) bográcsos töltött káposztát készítsenek. Minden más is mehet bele, ízlés szerint. A versenyben résztvevő csapatoknak egy adagot (2 töltelék) kell a zsűri részére bocsátaniuk.
Forrás: Csabai Kolbászfesztivál