Ízek, illatok kavalkádja a kolbászfesztivál töltöttkáposzta-főző versenyén

2023. szeptember 26. 07:24 | behir

A közös főzés varázslatos élményét, hangulatát élhetik át, még lehet nevezni.

Nincs kolbászfesztivál töltöttkáposzta-főző verseny nélkül. Igaz ez az idei, október 19–22. közötti rendezvényre is a CsabaParkban. A szabadtéri színpad előtti téren főnek majd bográcsokban október 22-én, vasárnap reggel 9-től a disznótorok elmaradhatatlan ételei, amiket számos más alkalommal is készítünk.

– Azt gondolná az ember gyermekkori élményei, emlékei alapján, hogy egyféle töltött káposzta létezik. – Aztán a kolbászfesztiváli versenyen láthatja, hogy ahány bogrács, annyi szokás. Nekem ez az egyik kedvenc programom a négynapos rendezvényen, belengi az egész területet a varázslatos illat, remek a hangulat a csapatok és a látogatók között is – mesélte Hégely Sándor fesztiváligazgató. – A kötelező hozzávalók mellett különböző alapanyagokkal dúsítják az ételt a csapatok, így ízében is más-más finomságokat kóstolhatnak meg a fesztivál látogatói.

 

 

A nagyközönség számára ugyanis 6 adag töltött káposztát kóstolójegy ellenében kötelező felkínálni. A versengés folyamán az érkező vendégek jegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a csapatoknál készült étkeket kóstolhatják. Jelentkezőket még fogadnak, a nevezés feltételei a rendezvény honlapján (csabaikolbaszfesztival.hu) találhatók meg, miként a díjazás is.

Az egyes csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából (2 fej és 3 kg aprókáposzta) bográcsos töltött káposztát készítsenek. Minden más is mehet bele, ízlés szerint. A versenyben résztvevő csapatoknak egy adagot (2 töltelék) kell a zsűri részére bocsátaniuk.

Forrás: Csabai Kolbászfesztivál

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL