Kalandok a Kis-Sárréten - Nyílt napot szervez a Körös-Maros Nemzeti Park

2023. május 15. 18:07 | behir.hu

Május 20-án, a IX. Bihari Táj Napján a látogatók a Kis-Sárrét természeti értékeivel ismerkedhetnek meg. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága Biharugra Község Önkormányzatával közösen rendezi meg az egyik legnépszerűbb természetvédelmi nyílt napját.

A Dél-Alföldnek ez a térsége ma is őrzi az ősi táj jellegzetességeit. Az érintetlen, háborítatlan természet szépsége itt magával ragadja a természetjárót. Az érdeklődőket madármegfigyeléssel várjuk a Biharugrai-halastavakon, szakvezetéses túrával a Sző-réti tanösvényen, valamint botanikai túra keretében megismerhetik a Kis-Sárrét növényvilágát, annak kiemelkedő értékeit. Nem mindennapi élmény egy traktor platójáról szemlélni a halastavak vizén úszkáló, különböző récéket, nyári ludakat, a víz fölött repülő nagy kócsagokat és a különleges megjelenésű kanalasgémeket.

A rendezvény központi helyszínén, a Bihari Madárvártán vendégeink 9.00 órai kezdettel madárgyűrűzési bemutatón, míg délután 14.35-től pedig solymászbemutatón vehetnek részt.

A gyerekeket népi játszótér és természetismereti vetélkedő várja. Utóbbin értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. Minden korosztály számára érdekes lesz az egész napos színpadi műsor, valamint helyi és Nemzeti Parki Védjegyes Termékek kirakodóvására.

A természetvédelmi nyílt nap során bemutatkozik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Biharugrai Halgazdaság standjánál pedig halászati eszközökkel és élőhal bemutatóval várják az érdeklődőket.

A programokon való részvétel ingyenes!

Galéria

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL