Ittas vezetés, lopás, kábítószerbirtoklás miatt intézkedtek a rendőrök

2024. május 21. 14:37 | behir.hu

A hosszú hétvégén is bőven akadt dolguk a Békés vármegyei rendőröknek. Ittas vezetés, lopás és kábítószerbirtoklás miatt is intézkedniük kellett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2024. május 17-én büntetőeljárást indítottak egy férfi ellen, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy idén július 19-éig eltiltották a járművezetéstől. Délelőtt Békéscsabán, a Lencsési úton állították le. Mellette az elmúlt hétvégén további három férfit gyanúsítottak meg a rendőrök közlekedési bűncselekmény elkövetésével, a gyanú szerint mindhárman ittasan vezettek. Ketten autóztak, egyikük Battonyán, a másik férfi Gyulán. A harmadik előállított pedig Kondoroson segédmotor-kerékpárral közlekedett. Kettejüktől elvették a jogosítványt, a harmadik férfinél nem volt nála az okmány, de kezdeményezi a rendőrség a vezetési jogosultságának a szüneteltetését.

Két embert értek tetten bolti lopáson 2024. május 18-án, Békéscsabán. Egy férfi az egyik nagyáruházban egy töltőt vett ki a csomagolásából, majd megpróbált vele fizetés nélkül távozni. Egy nő pedig egy drogériából akart több mint tízezer forint értékű árut elvinni anélkül, hogy kifizette volna. Mindkettőjüket tetten érték, a férfi visszaadta, a nő kifizette a dolgokat. Mivel mindketten már korábban is követtek el hasonló lopást, a Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellenük.

Az elmúlt hétvégén Békés vármegyében két férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Egyikük 2024. május 19-én, Battonyán megjelent az egyik ismerősénél, és erőszakosan viselkedett vele. A nő rendőrt hívott, a férfit előállították és a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A másik férfire másnap Békésen, a Darányi utcában figyeltek fel, mert zavartan viselkedett, neki is pozitív lett a drogtesztje.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

FEL