Ittas járművezetés miatt intézkedtek a rendőrök Szarvason, Tótkomlóson és Gyulán

2020. július 12. 10:12 | behir.hu

Békés megyében, 2020. július 11-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Szarvason, a Csabai úton, 2020. július 11-én 9 óra körül előállítottak a rendőrök egy kardosi férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy ugyanezen a napon, órákkal korábban már elvették a vezető engedélyét ittas járművezetés miatt. Az újabb igazoltatáskor is alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei a 29 éves férfi ellen büntetőfeljelentést tettek, emellett szabálysértési eljárás is indult ellene.

További két helyen is ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. július 11-én. Tótkomlóson, a Bartók Béla utcában, 14 óra 15 perc körül ellenőriztek egy tótkomlósi segédmotor-kerékpárost.

Ezután Gyulán, a Sarkadi úton, 18 óra 45 perc körül állítottak meg szintén egy segédmotoros kerékpárral közlekedő kötegyáni férfit. Mindkét járművezető alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amit a légalkoholmérések is kimutattak. A rendőrjárőrök a tótkomlósi férfi jogosítványát elvették és büntetőfeljelentés tettek ellene. A kötegyáni férfi ellen a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárás is indult, mert jogosítvány nélkül vezetett. Emellett egyik kétkerekűn sem volt kötelező felelősségbiztosítás, emiatt is szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. 

Forrás: police.hu

 
 
 

További programok »

FEL