Ittak és vezettek, a rendőrök intézkedtek

2022. június 13. 12:29 | behir.hu

Egy hét alatt kilenc járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében.

Békés megyében az év 23. hetében, június 6. és június 12. között a rendőrök több mint 2000 ezer embert ellenőriztek, akik járművel közlekedtek. Közülük heten gépi, míg ketten nem gépi meghajtású járművet vezettek, és a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk - írja a police.hu. A közúti ellenőrzések során így kiszűrt járművek vezetőit a rendőrök előállították az illetékes rendőrkapitányságokra, ahol a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek. Az ellenőrzött járművezetők között olyanok is voltak, akiket orvosi vizsgálatra és mintavételre vittek a rendőrjárőrök, miután a helyszínen történt szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire: az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet, ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét - zárul a közlemény.

További programok »

Itthon

Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.
06:27
FEL